Obamas största arbetsområden

Var på en intressant föreläsning idag på eftermiddagen! Två uppsats Amerikaner var på plats och föreläste lite om vad Obama har att vänta sig, hur han ska hanskas med alla de brinnande frågorna o.s.v.

Lite intressant fakta var bl.a. att Obama 5 dagar innan han tillträde fick en lista med områden/länder i världen han var tvungen att ta hand om(direkt). Nej, Irak ligger inte i topp, de är faktiskt bara 5-6:a. Det säger lite om vilka explosiva områden som faktiskt finns i Världen idag. Här kommer istället de 4 mest akuta länderna som Obama behöver få koll på.

1. Pakistan, Har kärnvapen, är största spelaren i Afganistan, har en pågående konflikt med Indien. Behöver jag ge fler skäl till varför de är etta?

2. Mexico, Landet är i kris, Största inkomsten kommer från olja(vad har hänt med oljepriset?), Andra inkomsten kommer från Mexikaner abroad(USA) som skickar hem pengar(Mexikanare är de som allra mest får sparken i USA idag), 3 Turism(våldsamheterna har ökat i Mexico vilket inte ökar turismen) Den största inhemska industrin består av bildelstillverkning(o hur bra går det där?)  Man brukar skämtsamt säga att drabbas USA av en förkylning så drabbas Mexico av influensan. Vad händer då när USA drabbas av influensan?? Dessutom är det enda U-landet som gränsar direkt till ett I-land!

3. Iran Är en stor aktör i Irak, har de kärnvapen? Iaf en viktig aktör i det fjärran östern!

4. Afganistan, Påverkas av Pakistan, ett långdraget krig som på inga sätt är klart för amerikanerna. Klarar Obama att lösa allt med talibanerna?

Förövrigt så sades det att kriget mot terrorisemen är över? Ska tydligen ha tagits beslut om det igår i kongressen.
Dessutom har en tidigare uppsatt minister i Bush regimen(kommer inte ihåg hans namn)varit  grymt missnöjd över att den nya regieringen har avskaffat tortyrlagarna...ett tydligt tecken på att de faktiskt är avskaffade!

Förövrigt tycker jag att AIK supportrarna verkligen har lyckats med sin kupp mot HIF och DIF!
Kolla in deras spex här:
http://www.hifdif.se/
Haha...och det är inte ens 1:a April! Grymt skönt påhopp!

Peace

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback