Visst är det synd...

....om Maud Olofsson...

Så synd att hon måste spela ut könskortet. Det är lika patetiskt som när homosexuella spelar ut gaykortet eller invandrare sitt invandrarkort...

Alltid handlar det om att en minoritet är missförstådd, motarbetad eller svag...aldrig om att personen i fråga har gjort några sakfel...


Nu ska hon släta över kritiken mot henne, med ett könskort...
Ja, varför inte...hon har ju bara låtit Vattenfalls VD belåna det statliga företaget , sett till SAAB inte fått någon hjälp o.s.v
Jag antar att listan kan göras längre för vår näringsminister...


Förresten...på radion gör Maud reklam för en tjänst där en buisnessqvinna som ska coacha andra buisnessqvinnor...undra hur många som hade spelat ut sitt könskort om det varit det motsatta!

Imorgon är det nyår...så Gott nytt år till mina fyra läsare!


Peace

God Jul!

Imorgon är det Julafton!
Men tar och skriver ihop ett julmeddelande redan idag, då morgondagen säkert kommer rulla på i snabb takt!


Tomten har kommit med en hälsning:


Hoho... Göran Schlyter får en grön jul, med mycket miljögas och gröna granar. Han kommer nu anmäla världens ledare till Haag för brott mot rättvisan. Han vill ge världens ledare vad de förtjänar. Ska bli spännande och se vad det ger. Läs mer


Hoho... Degerfors IF får genom DIF till TUSEN julklappar och presenter. Ändå glömmer de bort oss när det verkligen gäller..så ett nytt minne skänks till föreningen. Dessutom får fotbollssverige återigen se att traditionen alltid slår klass.


Hoho... själv får jag en spark där bak med mål att bli mer företagsam och ta tag i saker i tid.


Hoho... Amy får en massa jobb, vad ska hon välja? Hur ska hon tänka? Vad ska hon göra? En påse beslutsamhet kommer tomten med.


Hoho... ni andra(3 till mängd) som läser här tillönskas nu en god jul och ett gott nytt år...


Fred vare med er!

Foto i snön!

Med en massa frustration inombords och snö utomhus fanns det bara en sak att göra. Ge sig ut med kameran och ta lite bilder. Det var ett tag sedan sist. Vad tycker ni, snabbt upptankade här på bloggen totalt oredigerade?


Peace

Bye Bye Saab

Idag kom budet...Saab läggs ner och ett känt svenskt bilmärke har gått i graven.
Tack till GM och de amerikanska investerarna...

En liten hälsning skickas iallafall till alla de som nu förlorar jobben, i såväl Trollhättan som runt om i Sverige där underleverantörer nu går i graven...synd att inte mer gjordes för att rädda dem...men i en liberal ekonomi ska alla klara sig själva.


Peace

Go, Live and Become

Go, live and become var en av filmerna som jag såg på dagens annorlunda praktikdag då vi ägnade dagen i en biosalong och tittade på filmer med invandrartema....denna var helt klart sevärd även om den är lång!

Filmen handlar om en grabb som tvingas dölja sin riktiga identitet för att överleva och komma någonstans i livet. Hans kamp med den nya identiteten speglas stundtals briljant och det var en intressant film för oss som jobbar med invandrare som kanske inte alltid uppger rätt identitet när de kommer Sverige. Antingen för att få stanna eller för att kunna fly...


Denna filmen får 4 av 5 av mig för den verklighetskopplingen jag kan göra i mitt arbete.


Den andra var The Visitors, den var inte lika bra som . Den handlade om två illegala invandrare som bodde i en snubbes lägenhet. Han har inte varit i den på länge och när deras vägar möts blir de vänner. En simpel story som blir komplicerad...kan vara värd att se om man inte har annat för sig.

Jag ger den en 3:a på en skala av 5.

Peace

Min praktik på radion!

Min praktik på Bengtsgård, som också ska bli mitt extra jobb är nu med på lokalradion i Kronoberg.

Perico, Hamed och Annika har blivit intervjuade. De gör ett gott jobb och jag blir glad när jag hör dem, dock måste jag säga att den första intervun med Hamed & Perico blir lite konstigt klippt i slutet. Den tar bara slut. Samma sak med Annikas, som bara startar...men meningen är kanske att de ska ligga i något nyhetsreportage.


Nu har jag bara att säga...fuck off Vellinge! Detta är verkligheten..lyssna på Hamed, han är en sån där otroligt farlig ensamkommande flyktingungdom...detta är verkligheten. Se möjligheterna inte problemen!


Lyssna på intervju:n med:
-
Hamed och Perico
- Annika Magnerot


Peace