Förstör nu inte..

Aftonbladet har nu börjat med en atikelserie om bistånd som har gått fel i Afrika.

Den första artikeln hittar ni här -->
oOo<--

Den handlar om ett misslyckat pappersbruk ute i ingenstans i Tanzania...ok att man lyfter upp dessa misslyckade projekten, men jag är rädd för att det leder till att människor slutar ge eller ger mindre pengar till de bistånds projekt som faktiskt lyckas...hoppas att AB vänder historian sen och inte förstör den fina trenden med att fler människor delar med sig av sitt överflöd!

Även om det är stora pengar som har plöjts ner i dessa projekt så har de ändå givit folk jobb, jobb = pengar och pengar leder alltsom oftast till mat och en dräglig försörjningssituation...
Men fokus låg bara på den misslyckade fabriken!

Nog för nu, over and out!

Peace

Ps. Idag kommer Babe! Ds 

Nya bilder!

Jag insåg att jag var tvungen att ta tag i mitt liv och alla de bilder som ligger och skräpar på såväl den externa hårddisken som de som ligger på datorn och publicera ett axplock...arkivet handlar ju ändå om bilder från 2007 :o)

Så nu kan ni titta på nya bilder i bildarkivet The fisheye experience!

Länk hittar ni här -->
 
image33



Peace

Vissa dagar

..kan verkligen börja på ett bättre sätt!

Vaknade i tid och gick runt och strosade i lägeheten! Insåg försent att jag inte visste var jag lagt arbetsmobilen, sprang runt i säkert en kvart vilket resuterade i att jag blev sen till jobbet...När jag kom ut till bilen så satte jag mig, startade och åkte iväg...efter ungefär 100 m reagerade jag på att det satt en lapp på vindrutan...tack kära p-nis(se)..jag har inte råd att betala 500:- till er...

Sen har jag jobbat på under dagen, lite här och lite där, men allt jobb i Örebro! Slutade relativt bra och sedan när jag kom hem gav jag mig ut och sprang..har några rundor som måste göras innan den 15/1...tiden var inte tillräcklig idag!

Måste avsluta med att säga att jag har hittat min arbetsmobil, så nu slipper mitt privata konto användas imorgon!

Peace

God Jul...

...och ett Gott Nytt åt tillönskas ni alla från min favorittomte!

image123


....tjena vad jag älskar henne!



Peace

Massor och ingenting!

Jag har egentligen en massa att berätta om, men får inte fart på skrivandet och det blir inget av det...ska försöka få upp lite bilder från Babes och mitt julgodis bakande förra helgen, sen har jag bilder på vad jag pysslade med i veckan...jag jobbade med industrimontage!

Med andra ord, massor och ingenting!

Peace

Es is tott!

Som säkert många av er redan har hört så blev i tisdags en lärare på universitetet här i Örebro nerstucken av en kniv...idag kom beskedet vi hoppades undvika...han avled! Trots att han kämpade så blev blodförlusten för stor för att hans liv skulle gå och rädda!

Fuat Deniz var enligt uppgifter från mina vänner och bekanta en grymt duktig och engagerad lärare...varför är det alltid dessa som drabbas av världen vrede....och vad hade gärningsmannen för skäl? Hoppas polisen snart har fått fatt på honom..även om det inte låter jättetroligt, då de inte verkar ha några som helst klara ledtrådar mer än att mördaren troligen besökte Taalers Livs på Järnvägsgatan 45 minuter efter dådet!


Vila i frid, himlen väntar dig!

image122
(foto från Na.se)

Peace

Barnvakt!

image121
Det här är Magne, det var honom jag var barnvakt för ikväll!

Peace

Sven är död!

Kändisfisken Sven är död! De glupska kvinnorna åt upp honom!

image120
(lånad av aftonbladet)


För er som inte har koll på hela historien, så är Sven en kampfisk, vars ägare för något år sedan blev anmäld för att han hade ett för litet akvarium(han bodde då i en vas)...han blev därmed inte bara rikskändis utan hans rykte spred sig utanför landets gränser. Aftonbladet har sedan dess följt honom...
Det mest komiska med hela historien är väl ändå att folk får betalt på AB kan skriva om vilken skit som helst!

Vill ni läsa om Sven och hans livsverk i ett akvarium...kan ni görs det här -->
=O=<-- 

Peace

Julklappskalender

På vår årsdag så gav Babe mig en julklappskalender, det är trevligt att varje morgon gå upp och öppna ett nytt paket...få förunat att ha en sådan lyx.. Paketen hittills har haft olika innehåll, allt från cd-skivorJan Malmsjö är inte min favorit), ljus och pepparkvarnar. Men idag slog hon rekord, jag fick ett fint bokmärke och dessutom en hel uppsättning av tuffa tatueringar, visserligen sådana som man gnuggar på huden, men ändå! Det är respekt! 

image119

Peace

En perfekt avslutning!

GRATTIS DEGERFORS 100 ÅR
hoppas detta jubileum snart slutar!

Inatt brann Stora Halla ner,
branden upptäcktes runt kl 6 och Halla var övertänt när brandmännen kom dit.
Deras uppgift blev istället att begränsa elden så den inte spred sig till närliggande Stora Vallahallen.

Detta blir den perfekta avslutningen på ett år där det har varit många motgångar, men även ett par framgångar.

Allt började ju med att Mark Selmer anställdes och då resultaten inte gick hans väg slog hjulmuttermaffian till genom hot och lossade hjulmuttrar(även om detta inte senare gick att bevisa).. A.A. tog över rodret och det gick väl sisådär i serien...då kom nästa chock...Gunnar Rydholm dör ensam i sin lägenhet..denne store(i dubbel bemärkelse) degerforssupportern...detta blev startskottet för fonden "Gunnars minne" i vilken vi supportrar ställde oss upp och skänkte pengar till värvningar som skulle hålla oss kvar i Superettan. Man värvade även den gamle räven Milenko Vuksevic och han lyckades får stabilitet i backlinjen, spelglädje framåt och Drugge blommade ut till den stjärna han är. Lagom när Mille tagit oss till säkrare mark får vi veta att Degerfors förlorat ett mål i regeringsrätten som de vunnit isåväl kammar som tingsrätt och man var helt plötsligt satta i skuld. Men Skatteverket väljer att bara bestraffa en klubb och svär alla andra föreningar i Sverige fria från ev. gamla skatteskulder med motiveringen att ni kunde ju inte veta bättre....jasså...men Degerfors skulle veta bättre? Så illa!!!

Jaja, nu avslutas det här året med detta...Stora Halla brinner ner, Degerfors och alla andra lag såväl juniorer som senior står utan någonstans att träna...det som kan erbjudas är Stora Vallas grusplan! Varsegoda...suck..undra vad detta innebär i längden för såväl fotbollsgymnasiet som för Degerfors som behöver locka till sig intressanta nyförvärv..

Det återstår och se...hur som helst är jag glad att det bara är 100 års jubileum en gång!

Peace

Ett år senare...

...sitter jag här, tittar på reprisen av Idol. Babe sitter brevid mig och vi bara softar!
Tidigare idag har det varit lottning till EM, det blev Spanien, Ryssland och Grekland..en hyfsad grupp, helt klart..

Igår firade vi 1 år, den började med en soft förmiddag och sedan lunch hos mor och far...sen for vi vidare till för Amy okända mål, själv hade jag ju läget under kontroll... så skönt, hon är ju sååå nyfiken!

Det började med att vi kl 17 dök ner på
Spa:t, där väntade jacuzzi och massage för oss båda och tiden bara sprang iväg...helt plötsligt var klockan 20.30 och vi avsluta oss för vidare färd mot kvällens andra mål. Babe trodde att vi bara skulle stanna till en kortis hemma, men väl uppe i lägenheten så väntade den galna kocken..med andra ord Simpa! Han hade lagat en trerättersmiddag åt oss, det var:

Förrätt: Kavring med karljohanstuvning och en lingonvinegrette
Huvudrätt: Baconinbakad kalkon, smörstekt blåkongo och vanlig potatis och en höns- o vitvinssås
Efterrätt: Pepparkaks cheesecake, med plommon och apelsiner

Smaskens, helt klart!


Så en underbart trevlig kväll! Tack till Pia på relax-massage-spa och till Simpa!

Peace