I väntans tider!

Nu sitter jag på en publik dator på Växjö Universitet!

Har precis varit och lämnat in en ansöka om studieortsbyte, vi får se hur det blir, ska bli spännande! Men känslan är att jag kommer att få gå om en termin! Men jag hoppas att så inte ska bli fallet!

I övrigt har vi i veckan haft föreläsningar hemma i Örebro av en man som är kritisk till hur socialtjänsten skriver sina utredningar! Det har varit intressant...man kan kort säga att han vet vad han pratar om! Är tydligen en av de främsta granskarna i Sverige och får gång efter annan ta del av de ofullständiga utredningarna...

På en av hans föreläsningar pratade vi om MINNE och MINNESFEL! Det var grymt intressant, tänkte dela med mig lite...det är ju psykologi och jätteintressant!!

Exempel på minnesproblem:

* Inte nog med att vi lider av glömska och överföringsproblem mellan arbetsminnet och långtidsminnet vi väljer även att komma ihåg det som passar vår uppfattning och väljer bort sånt som inte gör det. Detta leder till att minnena blir skeva

* I vår hjärna uppkommer det ofta efterkonstruktioner och dessa är lömska då de kan uppkomma utan att vi märker det och brukar även dessa gå i linje med vår egen uppfattning eller suggestioner från omvärlden. 

* Vi blandar även ihop olika episoder.
 
* I våra minnen kan det även uppstå källförväxlingsfel, d.v.s. att man tror att ett minne härstammar från en annan händelse än den egentligen gör eller att man förväxlar vem som sagt någonting eller gjort något. Det kan även vara så att man tror att man sagt något som man enbart har tänkt eller tror att man sagt något som den andre sagt

* Det uppkommer falska minnen genom assosiationer, suggestioner och bekräftelser från omgivningen. Omgivningen kan m.a.o. få oss att tro att vi minns något bara för att de säger att vi varit med om det, men det handlar även om att vi tror att vi lagt ett föremål på en plats där det egentligen inte ligger.

Om man tittar på alla dessa exempel så inser jag att jag ofta lider av falska minnen, att jag blandar ihop episoder och att jag tror att jag sagt något som jag egentligen bara tänkt. Det handlar till mångt och mycket om att vi inte får fästa en överdrivet stor tilltro till våra minnen. De kan faktiskt vara fel. Även om vi anser att de är korrekta!

Tänk på det nästa gång ni anklagar någon för att inte lyssna, ni kanske inte har sagt det utan bara tänkt det! Det ska jag göra...men visst ibland lyssnar inte folk och då är det ju ok att säga till!

Peace!

Derby!

Nu är det snart läggdags, händer inte så mycket i livet just nu! Det är skolan och grupparbeten som hägrar och genomförs på löpande band...

Annars har jag precis tittat på ett Torino derby mellan Juve och Torino...blev 0-0 men en mycket underhållande match!

Fick reda på att fotbollssäsongen börjar på allvar nästa vecka, då är det dags för vår första match i cupen...tyvärr mot div. 7 motstånd så det blir inga bonusstraffar... varför jag säger tyvärr vet ni alla som brukar följa mig. Jag har ännu inte missat en straff i seriös match(eller det kanske har hänt, men jag har en grymt bra känsla för det), mao är det min största chans att bli målskytt i år :o) Fast nu har jag ju blivit yttermittfälltare, så chansen finns kanske senare också!

Peace

3 små lättöl...

ikväll ska babe, (som förövrigt är på besök) gör min julklapp..ja, hur gör man en juklapp kanske någon undrar...hon gav bort en tre rätters måltid och just nu skamlar det i köket...blir nog trevligt!

Min renovering på toaletten går framåt, nu ser det faktiskt väldigt bra ut! Lampa, spegel, toarullshållare och hylla är uppe, har dessutom varit på jakt efter en duschstång i trä, ett genomskinligt duschdraperi och en schysst badrumsmatta, men ännu har dessa atiraljer hållt sig borta från mig...vi får väl se.jag fick tips av bror min iallafall om hur jag ska lösa stång problematiken! Vi får väl se...

Jag kommer senare lägga ut ett par före och efter bilder, men vill få fatt i de sista sakerna innan dess...

Nu är det nog...nu ska jag skaka min matta i vardagsrummet!

Stöld av Anna Jansson

Jag vet att det här är stöld, men den här artikeln fångar pappas kusin Anna Jansson på ett så bra sätt att jag måste publicera den i min blogg! Så jag tackar Astrid Lindén för en välskriven artikel! 

Imorgon fyller Anna Jansson 50 år, grattis, grattis, grattis!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikeln är nu borttagen då det var brott mot upphovsrätten...men den finns här på Na.se  -->
ooo <-- 
Den slutar iallafall med orden,  till barnen säger hon: "Bara ni ser till att jag får lite torrt vin, camembert och en torr blöja, så klarar jag mig". Detta säger en ganska stor bit om henne!

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Peace!


Access denied

Jag tittar inte på schlager, jag tycker helt enkelt att det är värdelöst, tråkigt, ja helt enkelt tokuselt!

Men fick fatt på det här klippet från förra omgången...humor... de e nice!


Peace

Åre and back!

Det har varit lite för lång stund sedan jag satt här...men det beror på hemtenta och resa till Åre! Men nu är man åter igång, sitter just nu och njuter i efterdyningarna till tjockisdagen(Fettisdan) med en semla som badar i varm mjölk, kan någon reda ut begreppen, visst kallas detta sättet att äta semla på för hetvägg?

När semlan är uppäten ska jag gå in i badrummet och börja plocka ner att sakerna på väggarna, förberreda för spackling helt enkelt! *edit, ändrar spackling till dess korrekta form ;o)

Peace