Gör en insats!

EARTH HOUR!

Idag ska man släcka lamporna mellan 20.00 och 21.00!

Ta chansen och sitt hemma och njut med ett par stearinljus, än bättre tappa upp en varmt bad och kryp ner och relaxa en timme eller gör som folk brukar göra när det blir längre strömavbrott, föröka er!

Vad ni än gör så se till att släcka och ta en timme off från TV, datorn och annat elektriskt som stjäl tid för dig!
Det klarar ni!

Vill ni veta mer läs här -->
OoO<--

Peace

Missionskyrkan

Grattis Missionskyrkan!
Idag hittade jag denna domen på rättsbanken!

"Missionskyrkan får heta Missionskyrkan"

"Svenska Missionskyrkan får sitt namn registrerat som varumärke efter
flera års kamp. Högsta instans Patentbesvärsrätten har nu sagt ja."

"Svenska Missionsförbundet bytte för några år sedan benämning till
Svenska Missionskyrkan. Samfundet lämnade in en ansökan till Patent-
och Registreringsverket om att få SVENSKA MISSIONSKYRKAN registrerat
som varumärke för bland annat trycksaker."

"PRV sa nej i augusti 2005 och hänvisade till 13 § varumärkeslagen om
kravet på särskiljningsförmåga. PRV slog upp nationalencyklopedin och
konstaterade att Missionskyrka står för "kyrka för frikyrklig rörelse"
eller "kyrka vid missionsstation". Därmed anger märket de sökta
varorna och tjänsternas geografiska ursprung och art och det saknar
särskiljningsförmåga."

"Men nu upphäver Patentbesvärsrätten beslutet. Domstolen konstaterar
att Svenska Missionskyrkan "är ett välkänt frikyrkligt samfund i
Sverige" och att märket SVENSKA MISSIONSKYRKAN därmed är notoriskt för
de tjänster som ligger inom ramen för ett frikyrkligt samfund, t.ex.
anordnande av handledning/instruktion i klass 41. För de varor och
tjänster som omfattas av ansökningen som ligger utanför ramen för ett
frikyrkligt samfund finner rätten att märket inte kan anses
beskrivande."

Peace

En dag förklädd till isglass

I lördags när jag satt och åkte tåg kom jag på att min musik tar med mig på en sällsam resa genom historier, länder, situationer. Ena stunden befinner jag mig på en hårdrockskonsert i Rio för att senare besöka en konsert med arga punkare på en bakgata i Stockholm eller annan svensk stad. Sekunderna senare byter det låt och jag står på ett dansgolv och hoppar som besatt till någon svängig danslåt. Sen blir skillnanden mellan lite irlänsk punk från någon bar på St Patricks day och en svänging Rnb dänga tydlig...Helt klart så varierar musiken i lurarna och hela meningen är ju att den ska göra det, så den passar vilket humör man än är på och så man inte tröttnar på den!

När jag kom ner till Jönköping så hade jag en halvtimme innan tåget vidare söderut skulle gå. Tur var väl det, för när vi gled in med tåget så skådade jag ut över Vätterstranden och detta var vad jag fick se:

image131

     
image132


Det går att klicka på de småbilderna ;o)

Helt otroligt läckert, hela strandpromenaden var täckt med is! Så jag sprang runt och knäppte bilder och höll på att förfrysa mina fingrar och min uppackade väska(kameran låg däri) höll på att sprida mina kläder....lite synd var det att man inte skulle stanna i Jönköping denna gången utan att påskmiddag väntade på mig, annars hade jag nog spenderat ett par timmar därnere i snålblåset i jakt på den där perfekta bilden! Nu fick jag bara en förkylning och lite blandade, roliga och annorlunda isbilder istället! Med ett annorlunda perspektiv helt klart, jag tycker verkligen att "svamparna" på sista bilden var läckrast!!

Peace

Påskoffret!

Låt detta klipp berätta påskens sanna budskap!


(källa YouTube)


Amen

Luft

Idag har jag försökt komma igång med min hemtenta, något som visade sig vara svårare än jag trodde, motivationen har sprungit och gömt sig någonstans, får väl plocka fram dammsugaren och leta i alla vinklar och vrår, fördelen är väl att jag lyckas städa samtidigt.

Så i ett försök att leta efter den rymda motivationen tänkte jag går ut och tar lite luft. Så kanske den kommer flygande och visst jag var lite piggare när jag kom hem, men ändå inget drag i pluggandet...måste sluta häcka framför datorn helt enkelt!

Min lilla promendad hade iallafall något gott med sig, jag fick testa mitt objektiv en sväng till och detta var en av bilderna som blev till i eftermiddag!

image130


Peace

Återigen en hemtenta

Så var det dags för en hemtenta, denna gång har vi fått ett fall och ska utifrån detta hämta information från lagarna och andra böcker, även fundera på hur man ska inleda en utredning o.s.v.

Känns lite tungt just nu innan man har börjat, men ska nog lösa sig ganska smärtfritt hoppas jag! Är ju lite mer konktret än den förra tentan...

Peace

Kuschel Song

Amy, här kommer en liten tyska lektion!



Tycker om dig! Puss!

Back where many things started

Tjo

I helgen har jag varit i Jönköping och träffat en massa trevlig folk. Jag åkte ner i fredags för att efter lite slappande och matintag(självklart på Evergreen) i lugn takt ta mig vandrande uppför backarna till SVF. Tillbaka på brottsplatsen brukar det heta...hur som helst var det grymt trevligt att vara tillbaka! När jag kom fram möttes jag up av en volontär som visade sig tillhöra de som senast var hemkomna från Indien, kul med lite riktiga Indien nyheter. Jag fick nyckeln till mitt och Daniels rum och lyckades efter lite villofärd i Parkudden hitta till mitt rum(på Bergsgården).
Jag lämnade mina saker och gick ut i det allmänna utrymmet där det satt ett gäng och käkade pizza, hälsade artigt och slog mig ner. På kvällen talades det om vad man gjort och vad man gjorde nu och var man varit i indien...trevligt skitsnack med andra ord...Daniel kom och inte alltför sent gick vi och la oss.

Dagen efter så var det dags att återuppleva matkulturen på SVF. D.v.s. frukost vid 9, fika vid 10, lunch vid 12, fika kl 14 och tillsist middag kl 17. Det har en förmåga att gå i ett med ätandet på det där stället. Mellan matintagen så utvärderade vi, lyssnade på ansvariga från SVF(folkhögskolan som sände ut oss), SMK(missionskyrkan) och HCC(hindustani covenant church- vår indiska systerkyrka). Det var främst väldigt tufft och intressant att se och känna att alla vi som varit i Indien har en gemensam upplevelse och trots att det skiljer i år när man var där och ålder på oss så talar vi om projekt och människor som man känner igen och som man kan relatera till. Det var häftigt!


image129

Middagen denna dag var ju självklart i indiskt tecken och vi åt lite blandad mat! Det smakade sådär och jag hade gärna ätit tandoori chiken och naan..men det slank ändå ner och man var mätt och belåten efteråt. Höjdpunkten var iallafall efterrätten då man försökte styra ihop en chai och även fick möjligheten att äta direkt importerad mango(är lätt den godaste mango jag någonsin ätit) som indierna haft med sig på flyget hit!

En på det stora hela taget skön dag oc trevligt att träffa alla föredettingar och Eva-Britt och L-B!

På söndagen var det hemfärd och innan jag satte mig på tåget så hann jag med ett besök i grisbastun(Immanuelkyrkan), vet förövrigt inte var uttrycket kommer ifrån, men fick höra det av Daniel och dessutom hann jag med ett kort besök och lunch hos min kära vän Elin M. Det var jättekul att träffa henne, blir lite för sällan bara!

Nä, en massa text har det blivit nu...nog!

Peace


Snömoln

Tänk att sitta på ett snömoln,
att bäras fram av vinden,
Tänk att sitta på ett snömoln,
känna kylan bita i kinden,
Tänk att sitta på ett snömoln,
blicka ut över vitt land,
Tänk att sitta på ett snömoln,
bli kall om en snöig hand.

© Linus Persson 13/3 -08



 

Tjena vad jag saknar snön, kanske inte alltid kylan men när jag fick se den här lilla filmen insåg jag att något har saknats denna sk. vinter! Jag vill tumla runt, åka pulka, skidor och leka! Jag vill bygga snögubbar och gnälla över kylan, jag vill ha en vit vinter!

Peace

EU bestämmelser?

Nu kan jag duscha utan att få ett fotbad!

Va, kanske ni undrar...men javisst är det så..jag har haft stopp i mitt rör mellan badkaret och avloppet.
Detta löste sig här för någon dag sedan när jag tröttnade på att jag inte kunde skölja ur badkaret utan att allt skräp seglade runt och vägrade åka ner i röret i den takt vattnet äntrade badkaret.

Så jag lackade ur och började gröpa med fingret i röret, här ska kanske tilläggas att jag tidigare kört igenom vatten åt båda hållen utan att få ur nån skit! Men denna dag var jag lycklig, jag hittade något och det var inte en äcklig hårboll eller liknande.

Jag tryckte ner fingret så långt det gick och stötte emot något hårt. I mitt rör satt ett mynt! Inte vilket mynt som helst utan en grekiskt euro, fast inte en hel euro utan en 10 euro cent. Vem hade anat att det satt fast en grek i mitt rör?

image128


Min fundering är nu, kan det vara så att det bara får rinna en viss mängd vatten ur ett badkar och EU tycker att det strömmade för mycket ur mitt?

Peace

Duckhunt!

För alla gamla Nintendospelare så är Duckhunt ett legendariskt spel, men det ska inte denna bloggen handla om. Utan om min jakt på fåglar och i detta fallet ankor m.m. i stan. Jag har nämligen köpt ett nytt objektiv som jag kände att jag ville testa. Ett fast 600mm macro spegelreflex objektiv från Sigma! Kulkul, nu kan man komma när dessa djuren utan att behöva ha dem i knät :o)

Visar en helbild och en samlingsbild över eftermiddagens ankjakt!
99115-127



99115-126

Objektivet är lite lustigt då det är en spegelreflex och bakgrunden(bokeh:n) blir lite annorlunda(se första bilden), men vad gör det när man får ett objektiv som ger en dessa möjligheterna!

Peace

Monkey business



Peace