Metmask!

Kan någon ge en latmask en push framåt....

...eller iaf hota med att sätta honom på kroken till ett metspö.

Så det blir lite fart på honom!

Peace

Lilla Lisa!

Lisa Juno Margareta Persson

Du måste vara det sötaste barn på denna jord!

Ett par bilder från
Dopet
(fler kommer när lusten och orken rinner till för att redigera.) 

Fotografen till dopbilderna heter Gustav Persson also known as Grra! :o)

Peace

Vad blev det?

Earth Hour??

Robinson??

Eller gjorde ni en kompromiss?

Själv hamnade jag framför först Robinson och sedan Fotbollen.

----------

Förövrigt så gick fotandet bra igår i Skövde. Bilderna
hittar ni här.

Peace


Spexare, skidskyttar och mustachfajten!



Jag kan inte låta bli att le och tacka för att ni gjort dagen lite gladare!

I Svenska skidskyttelaget verkar ju finnas ett gäng individer som verkligen uppskattar spex, lek och leenden...
Nu har de skaffat sig mustacher för att "gömma sig" för de farliga ryssarna...hahaha
Vill ni läsa mer får ni klicka här.

Kanske får vi tacka Tingeling om de svenska skidskyttarna kommer hem utan kulor i kroppen...

Peace 

Obamas största arbetsområden

Var på en intressant föreläsning idag på eftermiddagen! Två uppsats Amerikaner var på plats och föreläste lite om vad Obama har att vänta sig, hur han ska hanskas med alla de brinnande frågorna o.s.v.

Lite intressant fakta var bl.a. att Obama 5 dagar innan han tillträde fick en lista med områden/länder i världen han var tvungen att ta hand om(direkt). Nej, Irak ligger inte i topp, de är faktiskt bara 5-6:a. Det säger lite om vilka explosiva områden som faktiskt finns i Världen idag. Här kommer istället de 4 mest akuta länderna som Obama behöver få koll på.

1. Pakistan, Har kärnvapen, är största spelaren i Afganistan, har en pågående konflikt med Indien. Behöver jag ge fler skäl till varför de är etta?

2. Mexico, Landet är i kris, Största inkomsten kommer från olja(vad har hänt med oljepriset?), Andra inkomsten kommer från Mexikaner abroad(USA) som skickar hem pengar(Mexikanare är de som allra mest får sparken i USA idag), 3 Turism(våldsamheterna har ökat i Mexico vilket inte ökar turismen) Den största inhemska industrin består av bildelstillverkning(o hur bra går det där?)  Man brukar skämtsamt säga att drabbas USA av en förkylning så drabbas Mexico av influensan. Vad händer då när USA drabbas av influensan?? Dessutom är det enda U-landet som gränsar direkt till ett I-land!

3. Iran Är en stor aktör i Irak, har de kärnvapen? Iaf en viktig aktör i det fjärran östern!

4. Afganistan, Påverkas av Pakistan, ett långdraget krig som på inga sätt är klart för amerikanerna. Klarar Obama att lösa allt med talibanerna?

Förövrigt så sades det att kriget mot terrorisemen är över? Ska tydligen ha tagits beslut om det igår i kongressen.
Dessutom har en tidigare uppsatt minister i Bush regimen(kommer inte ihåg hans namn)varit  grymt missnöjd över att den nya regieringen har avskaffat tortyrlagarna...ett tydligt tecken på att de faktiskt är avskaffade!

Förövrigt tycker jag att AIK supportrarna verkligen har lyckats med sin kupp mot HIF och DIF!
Kolla in deras spex här:
http://www.hifdif.se/
Haha...och det är inte ens 1:a April! Grymt skönt påhopp!

Peace

Earth Hour!

Hallå Sverige!

Hallå Världen!!

Earth hour är inget nytt...detta är ett fenomen som har funnits under flera år.
Redan förra året släckte jag ner i lägenheten(
läs mer här). En stund där man kunde filosifera i skenet av värmeljusen. Det var inte bara trevligt och energisparande, det var avkopplande också...



Så när olika nissar drar igång och kritiserar detta projekt, då har de inte insett varför man gör detta evenemang. Visst 1 timme är inget i det stora hela. Men ett litet strå är också ett strå till stacken! 

Denna timmen kan dessutom få folk att reflektera och kanske inse att det sätt vi lever på är ohållbart! De kanske konsumerar mindre(vilket leder till mer ekonomisk kris), släcker lampar när det går, spelar mindre dator, sopsorterar eller vad nu folk gör  ut i stugorna för att på sitt alldeles eget sätt spara på miljön. Själv ska jag nog avnjuta kvällen med levande ljus och kameran i högsta hugg...det är trevligt med mörkerbilder...det är så klart om jag hinner hem... för på Lördag ska jag åka tåg nästan hela dagen. Men det kommer jag till senare... 

Girigbukar och ideelt arbetande!

Sverige verkar vara ett land med girigbukar som roffar åt sig av det de kan. Det senaste som "avslöjats" av Aftonbladet är AMF:s gamla VD som fick 32 miljoner extra av LO-chefen [Läs mer här]

Jag hoppas på något sätt att talesättet, att vara rik och komma till himlen är som en kamel att komma igenom ett nålsöga stämmer. Girighet är iallafall ett otyg som försnillar en massa onödiga pengar för oss som inte sitter på VD:poster, för oss som jobbar vanligt(även om jag är bidragstagare just nu), för var Svensson därute i Sveriges avlånga land som inte tillhöra VD familjen. Vi måste reagera hårdare på detta utsugeri mot staten Sverige. Det är din och mina pengar. Är det inte pensionsbolag så är det toppcheferna på något företag som i dagsläget säger upp en massa människor. Fattar inte hur man kan ta emot bonusar när man samtidigt låter folk gå ut i en oviss arbetslöshet.

Men, det är väl så enkelt att människan helt enkelt när det få chansen även kommer ta den till 100%... jag vet inte, kanske är jag likadan...däremot hoppas jag att så inte är fallet..men det jag vet är att pengar kan förändra en människa!

Min rubrik hade två delar...det ideela arbetet kan vara så gott. I går var jag på Ungdomsråd tillsammans med Styrelsen i kyrkan och kollade lite på hur nuläget är i grupperna. En intressant förmiddag och en god smörgåstårta. Direkt från detta påbörjade vi allt kring Buffalo middagen! På kvällen kl. 18 kom 8 hungriga själar till kyrkan som vi serverade en 3 rätters middag till, bjöd på sång och ett musikquiz...en mycket trevlig kväll(bilder kommer nog senare, har lite annat att ta tag i)! Det visar också att allt måste inte handla om miljoner, för 250:- fick de en trevlig kväll med mycket prat, show och god mat...och vi hade en trevlig kväll i köket...Tacka vet jag ideelt arbete!

Detta är inte en blogg för att höja upp mig själv, utan en blogg för att lufta de osunda förhållandena som finns i vårt samhälle, Buffalomiddagen var bara en lägeskontroll :o)

...mycket vill ha mer...

Peace

Hektiskta tider och time to become more international...

Indeed har jag mycket att göra. Bl.a. ska en avhandling på 250 sidor ögnas igenom, en bok på lika många sidor och 5 ordentliga häften ska även dessa läsas och göras skolarbete av. Allt på Engelska. Lägg därtill att vi har engelskt språkigt seminare nästa torsdag(på de 5 häftena) så förstår ni snabbt rubriken.

Förövrigt så kommer projekten till mig, ett efter ett och jag hoppas att min hemsidegrund snart blir klar hos sin skapare så jag på allvar kan sjösätta ett av projekten. Har även ett till projekt som ligger och väntar, men antar att jag ska sjösätta dem en efter en, så det inte blir halvfärdigt gjort. Ska ändå lägga ut ett par tusenlappar så här i början. Annars finns ju risken att det hela rämnar och stannar vid halvfärdiga projekt och det är ju varken roligt eller speciellt lukrativit.
 
Tror verkligen på mina projekt...vi får se om det kommer gå bra, har en del att fundera på om man säger så! Förutom det som redan finns i kalendern. D.v.s. 150% studier, redaktörsrollen på Vulkansidan och ledamot i ungdomsrådet med ansvar för interninformation och tidningen. 

Peace 


Godfather

I helgen var det dop i Vintrosa. En trevlig tillställning där det förutom dopad Lisa bjöds på mat och dessert. Detta i form av smörgåstårta och vanlig...rosa tårta! Samt en massa härlig samvaro med familjen!

Jag bidde iallafall fadder, gudfar eller var man vill kalla det... trevligt att försöka hålla Lisa vid gott mod innan dopögonblicket och att få delta lite(läsa text), nackdelen var att jag inte kunde fota during the moment, men det skötte Grra galant istället.

Så hoppas att jag kan fixa till lite bilder nu under veckan och publicera här.

Peace and power!

Pågång...

Snart pågång..jag har kommit halvvägs med mitt nyblivande projekt...

Nu hoppas jag bara att de sista pusselbitarna kommer falla på plats så jag verkligen kan börja hoppas om att det här verkligen ska fungera på riktigt!

Peace

Åhhhh

Varför bor man i VÄRLDENS ÄNDE!

Det går aldrig några tåg som går när man vill så man kan komma hem på en lördag???
Samma fråga utmynnar i...varför stannar krösatågen i Värnamo istället för att köra hela väget till Växjö!

Peace

Segla för livet!

Spotify bjöd mig på följande första startsång när jag kom hem idag! Tyvärr hittade jag inget youtube klipp, men för er som har möjlighet så finns den på Spotify. Tyckte texten var bra... Låten heter segla med och när jag sökte på den sprang jag in i en annan bra "segellåt" som jag tycker är värd en tanke. Vem kan segla utan vind? Vem kan ro utan åror?  Det känns som en existensiell och viktig tanke!

De två texterna fick mig att tänka lite extra idag!

- T. Wij:s sista rader lyder så här:  Nångång måste man stanna,i det man har och inte har.
Kliva ner från tronen, böja sig för andra.
Kliva ner från tronen, börja tjäna andra och bara segla med

Detta känns som en uppmaning att se sin medmänniskor. Vi måste kliva ner från våra höga pallar och möta folk där de är, hjälpa indiverna i samhället som de är. Jag hoppas jag kan behålla denna sången som ett ledstjärna i mitt kommande yrke som socionom. För det är här jag ska vara...nerstigen från tronen, stanna upp och reflektera och böja mig för andras livsöden. Tro att det bär och bara segla med!


Artist: Tomas Anders Wij
Låt: Segla Med.

Bara vi två kvar här
solvarma klippor
och ditt bardomshav
Nu djupnar natten
björkarna susar
jag har inga frågor kvar

Man når en punkt
där allt blir enkelt
där är inte längre finns nåt val
Där allt det man satsat
kommer gå förlorat
om man ser tillbaks
Då är det dags att bara segla med

Du kom inte till mig
som min räddning
Jag reste mig själv
och slöt fred med Gud
Jag var den hårdaste juryn
i världens högsta domstol
det har aldrig hänt förut
att jag bara kunnat segla med

Jag har svårt att be
men mitt liv är en bön
om att en dag
få känna vågen av självklarhet
en dag
helt utan tvekan
segla med utan tvekan
segla med

Nångång
måste man stanna
i det man har
och inte har
Kliva ner från tronen
böja sig för andra
Kliva ner från tronen
börja tjäna andra
och bara segla med

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Vem kan segla utan vind? Vem kan ro utan åror? Varifrån kommer vinden och vem förser oss med åror? Andra versen är kort sammafattat: Jag kan segla utan vind och ro utan åror. Kanske har människan i takt med att kunskapen har utvecklats släppt fokuset på vinden och årorna(och därmed redskapen från Gud). I samma veva har man vänt sig bort från honom. Bort från den kärleksfulla kärnan som förser oss med de redskap vi behöver.Men när det väl kommer till kritan klarar vi oss inte utan kärleken. Denna kan vi inte lämna...för den finns alltid med...och trots att vi slutat använda redskapen, stängt dörren och vänt oss bort så finns kärleken och Gud kvar och väntar på att den återigen ska öppnas!


Peace in heart and mind!