Lite hjälp tack!

Igår såg jag den här och tänkte blogga ett långt inlägg om detta. Nu har jag inte tid, men måste ändå lyfta det.

Hur tänkte regeringen nu? 4 års bidrag istället för 6 år som det är nu...snacka om att hög akademisk utbildning ska bli något för eliten! Klassamhället, utanförskap och segregation. Det strukturella våldet ökar i vårt svenska samhälle när alla människor inte längre får samma möjligheter att studera...

Jag fattar ingenting, var tog valfriheten vägen, var tog chansen att byta bana, var tog tanke vägen?
Något är tappat, någonstans...snälla hjälp den som tappade det att hitta en vettig tråd igen!

Peace

Pengar

Idag får jag CSN. Jag har visserligen inte varit inne och kollat på kontot men jag betvivlar att jag fått lika mycket pengar som den här kvinnan.
http://www.e24.se/branscher/bankfinans/artikel_1120281.e24.

Hon fick nämligen 10 miljarder insatta på kontot! Fatta vilken grej...visst man hade ju inte fått behålla pengarna, men kontoutdraget visade på att pengarna fanns, likaså när hon loggade in på internetbanken.

Lätt att jag hade skrivit ut ett antal kontoutdrag och sparat till kärvare tider, drömt tillbaka till den dagen jag var miljardär :o)
Det hade varit något att berätta för barnbarnen!

Peace

Ps. Händer det mig hoppas jag att man är så snabbtänkt att de förs över till ett räntegivande konto(1 dag till 2 eller 3% ränta borde ju iaf ge ett par lappar i slutet.)Ds.

Tid

Tid är en spännande uppfinning. Ibland finns det för mycket av den, man ligger och slappar och tar det bara lugnt och dagarna verkar nästa aldrig ta slut. Sen helt hux flux byter den skepnad. Den försvinner i svarta hål och man funderar på vad som egentligen har hänt. Man har ingen tid alls.

Förra veckan var en sådan vecka där tiden bara flög iväg(mest beroende på hemtenta) och jag misstänker att den kommande veckan kommer bli liknande. Var i skolan idag, ska ditt igen på onsdag. Däremellan ska jag hinna skriva arbetet, tvätta och vara på ungdomsråd. På torsdag ser det relativt lugnt ut, har visserligen Freds och utvecklingskursen då och antar att jag kommer få äta upp det där med lugnt. Visst kursen börjar inte förrens kl 18.00. Men arbetet ska vara klart då...inget arbete, inget betyg och trots att det startar i egna funderingar så måste vi ha vetenskapliggrund i våra resonemang om frustrationsgap, implementering av makt o.s.v. :o(

Detta blev en tråkig bild fri blogg, tyvärr har jag otroligt dålig bildredigeringslust just nu...

Peace

Snöbollskrig



Snöbollskrig har nu blivit officiell sport. Men vad är detta? Är det Japaner som har hittat på detta?
Läs mer
här

Peace

Hädan efter...

Hädan efter ska jag skylla dumt jag gör på Mållgan...håller det i rätten så lär det alltid hålla!

Läs mer här

Peace

Utmaning från Eva

Jag blev utmanad av Eva. Jag tycker inte om denna typ av kedjebloggsbrev och brukar oftast bara stunta i sånt här nonsens. Men det är ju lite intressant att se vad ni, mina favoritbloggar har för bilder på era datorer :o)


En bild tagen den 2/1 från Växjösjön där folk verkligen tog chansen att utnyttja köldgraderna! Fullt med människor på isen och själv var jag påväg upp på stan, så tog bara några bilder samtidigt som jag gick. Inget mästerverk, men ett bevis på att vi haft en kall vinter iår!  

Utmaningen går ut på följanden:

Gå in i din bildmapp:

· Gå till den sjunde mappen och välj därefter den sjunde bilden i den mappen.

· Visa bilden på bloggen och skriv något om den.

· Bjud in sju nya bloggpersoner att vara med på utmaningen.

· Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.

Ni är utmanade:
Grra
Grillarn
Liza
Emma
Emelie
Linus
Slusk


Bra Lisa Magunsson!

Klicka er in till Lisas blogg på Aftonbladet. Oavsett vad ni tycker om tidningen eller annat har hon en verklig poäng  det hon säger där idag!
Klicka till hennes blogg

Sen har jag blivit utmanad av Eva! Jag ska styra upp denna utmaningen direkt när jag kommer hem efter dagens grillning i skolan. Ska nämligen dit om 25 minuter och ha litteraturseminarium! Totalt meningslöst att lära sig en bok utantill...menmen..jag lever ju i en byråkratisk värld!

Kanske även kan bidra med en liten uppdatering från helgen! Den speanderades inte hemma..så mycket kan jag avslöja nu!

Peace

Polisen...

Reaktion gällande -> (klick)

Ibland går det över styr och man låter känslorna styra istället för det sunda förnuftet. Det är i de situationerna ens rätta jag kommer fram. Så jag hoppas att de två poliserna som har fastnat på film får sitt straff. Avstängning från poliskåren och en spark i arslet så de aldrig mer får våldsverka i vårt samhälle. Eller än bättre kanske vore att ge dem kontorstjänst...så kan de sitta där inne och mögla bort...

I vanliga fall tycker jag Polisen gör ett bra jobb, men de måste rensa bort rötäggen..klart som sjutton det inte blir fler invandrare eller kvinnor i en manlig och "hård" bransch som detta... men har man en liten(!) måste man hävda sig på andra sätt...

Peace

Julen 2008

Jag har ju lovat er alla bilderna från julen, här kommer en film med de redigerade! och jag vet att jag gjort fel....det ska inte vara 2009! Sen blev de helt oskarpa och skit i konverteringen..men håll tillgodo!



Peace

Den som inte plockar bort luddet ska dö!

I jul fick jag boken "Den som inte plockar bort luddet ska dö!" Det är en bok med en massa roliga lappar i om folk har fotat och som David Batra har summerat i en bok och tjänar pengar på. Ungefär som www.argalappen.se m.a.o.

Rubriken handlar om alla lappar som kommer upp i tvättstugor överallt i Sveriges avlånga land. Luddet i torktumlaren upprör. I mitt liv är det inte detta luddet som upprör! Det är ett helt annat ludd...nämligen navelluddet!

Jag förstår inte hur det går till men jag har ALLTID navelludd när jag tar av mig tröjorna!
Snälla kan inte någon förklara varför allt ludd kryper till naveln? Varför sitter det inte luddansamlingar i håret utan bara i naveln... detta är ett mysterium..."Slusk" har du svar?

Peace