Tjuvar och banditer

Min bil är en följetong och det verkar inte riktigt som den vill få någon ände...

Idag polisanmälde jag ett inbrott i den. Idioterna hade försökt starta den ser det ut som och därför brutit bort kåpan under ratten.
Så i polisanmälan står det nu:
Åverkan på lås - förardörr
Åverkan på tändningslås
Åverkan på rattkåpa(eller liknande benämning).
Min fundering är följande. Hade detta hänt om jag hade haft en bil som gått framåt alla dagar i veckan?
Troligen inte, för då hade den inte sett så ensam och övergiven ut...
Nu måste jag bara ta kontakt med försäkringsbolaget och kolla vad självrisken går på. Säkert alldeles för mycket i paritet med brottets omfattning. Så verkar det ju alltid vara...så någon ledig dag blir det att ringa bilverkstad, kolla vad en bilkärra kostar, kolla vad försäkringsbolaget bekostar o.s.v.
Lite extra jobb helt enkelt! Det tackar jag för!
Ha det fint
Peace

Funderingar

En sådan här lösning funderade jag på för några dagar sedan. Kanske inte i en hel lägenhet, men mycket väl som en lösning på garderobs och förvaringsfrågan...

Genom att ha väggar av denna typen kan man snabbt få ordning i en garderob, som inte heller behöver bli odimensionerat stor. Bra bra i ett kommande hem!

Peace

Veckans soundtrack


Lyssna på Spotify för bättre ljud

Peace

Ensam elev

Just nu är jag ensam elev på en föreläsning i kvantitativ metod. Vi får se om någon mer dyker upp...i förmiddags var det 2 st!

Yihooo!

Peace

Veckans soundtrack

Har en underbar resa bakom mig. Hoppas att jag kanske kan dela med mig mer av den senare. Men denna veckan är körd. Men veckans soundtrack måste ju publiceras.

Denna veckan har jag letat 90 tals hits...och vad är inte mer 90 tal än Ace of Base!


Peace

Veckans soundtrack


Peace

Glasögonorm

Verkligheten har hunnit ikapp mig, ögonen verkar inte växa ikapp med förnuftet och det kanske är dags att sluta kisa på föreläsningarna. Har roat mig att kolla olika glasögonsföretag i Växjö, för att få ett hum om var man får tag på ett par schyssta ögon för ett bättre pris.


Verkar vara en otroligt luddig bransch...mest bang för pengarna får man om jag förstått det om man är trogen en kedja...men vilken kedja är egentligen den rätta?


Nu blev testet väldigt litet, tyvärr. Men tanken var att detta test skulle upplysa mig lite om de olika kedjornas styrkor och svagheter när det gäller hållbarhet, smutsavvisning och antireflexbehandling[se undersökningen här]. Det tråkiga när man väl hittar ett test är att de inte kan förhålla sig konsekvent till de sifforna de presenterar. Så Testfaktas undersökning går bort. Alltför oklar för att kunna räknas som en tillförlitlig studie.

Sen har man ju funderingen, glasögon/linser. Jag är sugen på linser, men är välmedveten om att jag kan behöva använda glasögon under visa perioder(p.g.a. allergin). Vilka erbjuder bra och billiga linser?

Hjälp mig...jag är fast i en djungel och om inte George eller Tarzan kommer och räddar mig kan det sluta med att jag virrar bort mig totalt!

Peace

Varför inte trä?

Ja, det kan man fråga sig. Men betonghus är säkert enklare att bygga...

Fick lite inspiration idag och tänkte att jag kunde fixa och försöka få lite ordning här hemma. Hyllorna som inhandlades för länge sedan kunde hitta upp på väggarna och när dessa var på plats skulle jag ha möjlighet att få ordning på mina nya pärmar som står i ett hörn här hemma.


Men icke...mina stenhårda väggar vill inte vara med idag heller, dessutom hittar jag inte de extra starka betongborrarna som jag är säker på att jag införskaffade efter förra gångens försök att penetrera väggen. Så nu ger jag upp, blir inga hyllor, ingen ordning...bara ett litet nytt hål i min vägg!


Menmen, det positiva är väl att huset står om det blir jordbävning...


Peace