Julefrid och snart nytt år!

Julefrid har inträffat på bloggen.

Jag har haft det bra, har tyvärr dragit på mig en förkylning, men ska under kvällen(eller morgondagen) försöka gå igenom lite bilder. Kanske ett kollage av sovande kusiner, eller lite bilder på de små Lisa och Ester eller Jaime. Vår senaste stjärnor i släkten!

Vi får se, hur som helst har jag haft det fint. Träffat vänner och familj och bara tagit det lugnt!

Peace 

X-mas

I wish you all a Merry, merry, Christmas!

Vår kommer bli lite annorlunda. Besök från Kanada, Emil är inte hemma och vi ska inte träffa Johanssons på hela dagen! Annorlunda, men blir säkert trevligt!

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon(sista avsnittet av julkalendern 07.15)!

Peace


Hoppas SJ sköter sig!

Om en och en halv timme far jag iväg norrut för att återkomma till brottsplatsen Örebro och träffa vänner, familj, nära och kära!

Nästa blogginlägg kommer därifrån! 

Peace

Redaktör´n

Nuförtiden går jag under tilltalsnamnet redaktör Persson!

Är nämligen ansvarig för
Vulkansidan på svenskafans...

Peace


Reflektioner


Reflektioner behöver inte ta så lång tid!
Tackar till Garfieldminusgarfield för lånet av bilden!

Peace

Älskling du får sova på soffan!

Ja, här hos mig är det verkligen ett annorlunda straff att sova på soffan....

Visst soffan står i ett annat rum, man sover inte lika bra i en soffa som sängen(även om denna ser relativt bekväm ut) och att inte få sova med sin älskling kanske är straff nog för gemeneman.

Men här står soffan ute i trappen, varje gång jag kommer till min våning, möts jag av denna kreaktion. Vit med smutsfläckar :o)

Det som jag verkligen väntar på nu är att springa på någon som tycker att soffan är en bra sovplats efter en tung kväll ute på stan eller campus. Att det ännu inte hänt tyder väl på att man har relativt nyktra grannar!

Förövrigt är jag en usel människa, jag har nu övergått till att panikdiska i badrummet, min diskho är full med disk och jag orkar/vill inte ta tag i den! Så diskar bara det jag ska ha lite snabbt! Varför kan man inte göra det från början?

Peace

Bloggare för världen!

Bloggare för världen

Emelie presenterade denna idé på sin blogg. Det är inte hennes idé utan den kommer från en trio av bloggerskor där ute. Ni kan läsa mer här(klick).

Denna trio har startat en kampanj så här till jul som går ut på att man ska samla in pengar till Barncancerfonden. Den heter "Bloggare för världen" och går ut på att man skänker en slant(minst 10 kronor) och hjälper någon som lider av cancer. Svårt eller hur!

Så ta chansen och gör en god gärning dagarna innan jul!

Ge ett bidrag ni också!
Klicka här.
(men tänk på att skickar man SMS försvinner stora delar till administration så jag rekommenderar er att SÄTTA IN pengarna, så varje krona hamnar rätt!)

Peace

Älskling slå inte så hårt i dörren!

Imorse när Babe skulle dra iväg hemåt för att äta frukost(ja hon lyckdes inte göra välling hos mig, trots en massa oljud och stök i köket) innan praktiken undrade jag vad honom gjorde. Hon öppnade dörren och i samma veva skakade elementet i en sådär 5 sekunder. Jag fattade inget och tänkte att det måste varit någon typ av övertryck eller liknande.

Sen slog jag på tv:n till julkalendern och efter den fick jag veta att det varit jordbävning i Skåne!
Nice! Då har man upplevt sin första jordskakning. Var ju lagom exalterande...

Annars kan vi ju konstatera att Skåne is about to become en Ö! Tjoho!
Rasisterna kan då ha sitt paradisland för sig själva och inte släppa in några oliktänkare...

Peace

Nästa år blir det russintanter!

Haha, eller egentligen är det inget roligt alls...mer tragiskt och sjukt.
Ibland blir man bara så förundrad över hur vissa människor tänker.

"Klockan sju i fredags morse släcktes ljuset i matsalen på Skogomeanstalten på Hisingen i Göteborg. I luciatåget var sju flickor mellan 15 och 17 år." Javisst inget konstigt med det tycker ni...inte jag heller. Det var ju Lucia och varför ska inte de intagna på en anstalt få njuta av skönsång från ljusbärerskan.

Problemet är bara det att på Skogomeanstalten sitter några av Sveriges värsta sexbrottslingar, dömda pedofiler, våldtäktsmän och mördare... det är ju bara skrattretande att man låter pedofiler, våldtäktsmän och andra sexbrottslingar sitta och gotta sig åt en massa yngre flikkor i lammköttsåldern.

Efter showen ska internerna tydligen kommenterat barnen. Kommentarer som "vad söta och fina de var", "en sån skulle man ha" och "vad välutvecklade de var", förekom. Detta hade väl skett på vilken anstalt som helst, men när det sker av pedofiler och andra dömda sexbrottslingar känns det fel ända ner i maggropen. Att en av de intagna dessutom var nära att ta sitt liv efter framträdandet skänker väl ännu mer tanke på vad man gör när man skickar ditt söta små flikkor!

Varför tänker man inte till innan, det kan ju knappast vara givande för interner eller för flikkorna!
Det är som att sätta en snattare i en butik full med heta grejer och sedan gå därifrån, eller ge en mytoman en uppgift som går ut på att de ska hitta på en berättelse. Hallå!

Kriminalvårdens informationschef Anne Marie Dahlgren tycker inte att det är några stora problem. Men samtidigt tycker hon att man kanske ska fundera över om det är lämpligt att barn uppträder för denna kategorin av människor. Men säger samtidigt attde intagna måste få uppleva något utöver vardagen ibland. Javisst fick det det, det kittlade säkert till både i huvud och byxa på ett flertal av dem!

Mitt förslag är att man nästa år skickar ditt en russinkör, med blandade pensionärer från någon lokal PRO förening eller en närliggande församling som kör lite blandade sånger.Då slipper man få en massa upphetsade pedofiler...för inte tänder de väl på gamla tanter i nattlinnen och ljus i handen.. ;o)

Vill ni läsa mer klicka här

Peace

DDR light goes stronger!

När kom muren?

Jag tycker inte om att vi blir ett alltmer räddhågset land, som tar till allt fler skumma lagar för att kontrollera befolkningen. Är vi verkligen så farliga att allt vi gör måste loggas och sparas i enorma arkiv. Jg känner mig inte som någon potentiell mördare, terrorist eller annat. Jag är för sjutton en medelsvensson..varför ska jag loggas? 

Jag vill inte leva i en kontrollstat, jag vill inte att vi ska bli som befolkningen USA. Där alla är rädda för allt! Så rädda att de skaffar sig egna vapen och råkar skjuta ihjäl folk av ren rädsla!

Måste också konstatera att den sitande regeringen måste vara den räddast hittills, fast jag tror inte att den som satt innan var mindre rädd..kanske är bara timingen dålig för "Kontrolliansen". De har ju en massa tvingand direktiv från EU? För det första är inte dessa direktiven tvingande, för det andra tycker jag inte om EU och vi borde rimligast begära utträdde redan innan nästa val. Det skulle den sittande regeringen tjäna röster på! För fatta vilka kontrollinstanser de kan få till när EU inte lägger sig i  ;o)

Efter FRA och IPRED kommer den
nya Datalagringslagen...tackar och bockar!
Snart har vi ingen integritet kvar!
 
Yes we can!

Peace

Straff?

Mitt i pluggandet och läsandet så måste jag bjuda på denna.
Ni ska ju inte straffas(hahaha)

Är det straff eller inte?



Peace

Dags att krypa till korset

Nu är det dags att krypa till korset.

Den blåa regeringens chansning att höja A-kassan(enligt mig ett sätt att driva folk därifrån och få en helt fri marknad) har nu betalat sig.

2006 var det 15% av Svenska folket som stod utanför någon A-kassa.
Idag är det 32%...

Hmmm...undra om Borg sover gott inatt när ytterligare personer bli uppsagda från sina jobb och får vända sig till Alfakassan och deras sega handläggning! Jag avundas er inte! 
Läs mer?

Dagens analys:
- Borg kan kanske göra en Nordin och sälja sin hästsvans(kan ju inbringa en slant till någon som behöver det i denna arbetslöshetens dagar!)
- Man borde varit socialhandläggare nu...massor med jobb som är påväg in!

Peace

I löv it ;)

För ett tag sedan testade jag om mitt ny införskaffade glasbord funkade som det var tänkt.
Här får i se lite av det jag gjorde. Har suttit nu under kvällen och redigerat lite av bilderna, men har en hel del kvar innan jag är något så när hemma. Kanske kan någon av bilderna bli en tavla på mina väggar senare, vi får väl se! Tror ett par av dessa kan göras sig grymt bra som en schysst canvas!



Jag är inte hundra nöjd med alla, men de flesta blev bra.
Vilken tycker ni bäst om?

Peace

Det lilla lila partiet!

Då var det klart!

Sverige är härmed en tvåpartistat. Antingen röstar man på höger eller vänster, rött eller blått.
Visst det finns små obskyra missnöjespartier som Piratpartiet och SD som kommer samla röster i nästa val, men inget av dessa tror eller hoppas jag får en roll i vilka som slutligen kommer regera!

Det hela startade egentligen förra valet när samtliga högerpartier gick ihop i en allians för att vinna folkets röster. På detta sättet fick M, KD, FP och C makten i Sverige. Nu väljer den andra sidan MP, S och V att göra samma sak..

Det är en skrämmande verklighet och jag tycker det är olyckligt att vi till nästa val bara kommer ha två ordentliga alternativ att välja på. 

Jag tror att detta kommer leda till att vi får ännu fler som kommer rösta på enfråge och missnöjes partier.
Jag ska bli personlig. Jag hade kunna tänkt mig att rösta på MP och S. Men nu när V kom in i bilden vet jag inte.
På samma sätt skulle jag ev. kunna tänka mig att rösta på FP eller C. Men sålänge M är störst så är det ju deras idéer som väger tyngst! Så just nu känns det som att välja mellan Pest eller kolera.

Den enda lösningen är väl att starta ett eget parti, föra upp frågor som man bryr sig om oc försöka få ett brett folkligt stöd. Att helt enkelt bli ett mittenparti som plockar det bästa från såväl rött som blått.

Helt enkelt ett lila parti!

Vad tror ni om det. Det lilla lila partiet, svenska folkets nya gunstlig!
En motpol till Sossar och Moderater! En knäckare av larviga oheliga allianser!

Peace

Lite dep rock!

Varför inte bjuda på lite dep rock såhär på söndags morgonen!


Broder Daniel snurrar i musikspelaren och jag jobbar på för att hinna med så mycket som möjligt annat idag. Vi får se hur det går!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Förövrigt var det Salem marschen igår! Jag fattar inte varför jag ska betala för att 400 poliser ska vakta en demonstation. Speciellt inte när de som demonstrerar misstänks för mordbrand och att ha försökt bränna inne en familj i deras lägenhet! Om vår demokrati ska tas på allvar måste polis och politiker säga NEJ TACK. Ni får inte demonstrera p.g.a. allmänhetens säkerhet!

Så nej tack till Nazisttåg, och därmed nej tack till motdemonstrationer!
Tro nu inte att jag säger nej till motdemostrationer för att jag stödjer rasister och nazisterna. Så är det inte, utan självklart ska vi stå upp för att ALLA människor har samma värde! Det är bara det att många i varje grupp bara är där för att få slåss och det är lika äckligt som det sk. fotbollsvåldet!

----------------------------------------------------------------------------------------------------


Peace

Babe!

Du är söt Babe!



Love you!

2 års utflykt....en del 2

Ja, efter en trevlig lördag så såg vi framemot ytterligare en heldag. Skulle nämligen inte åka hem förrens kl 17.00! Bra planerat Babe!

Utcheckning skedde strax innan 11.00 och vi tog oss iväg till en av Köpenhamns alla kyrkor. Planen var att delta i en adventsgudstjänst och dagen innan hade vi spanat lite men inte hittat någon Dansk som skulle starta kl 11.00. Så istället tog oss till en TYSK kyrka. Prästen var en skön filur som sprang runt i kyrkan och hans predikan handlade tydligen om Barak Obama, fotboll och Jesus. Han hälsade dessutom på alla när det gick... haha!

Sen tog vi oss till tågstationen för att dumpa våra väskor och få fria händer och ryggar inför dagens strapatser.
Vi passerade HC Andersen som tittade på Tivoli. Efter dumpningen tog vi oss mot julmarknaden i Nyhavn och innan vi åkte hem så åt vi en god Sushi lunch! Massor med bitar, t.o.m. jag blev mätt!



Vi kom hem oskadda och hela resan får ses som en triumf. Dessutom är jag helt klart sugen på att åka tillbaka i sommar. Gå på Tivoli och njuta i den vackra staden som Köpenhamn verkligen är. Massor av gammal bebyggelse! Mysigt värre!

Take care!

Peace

2 års utflykt....en del 1

Jag har ju lovat er att berätta vad som hände förra helgen.
Babe och jag firade 2 år den 1:e december! Det firade vi genom att bege oss söderut för en vecka sedan.

Då jag stod ansvarig för
förra årets händelser så fick babe bestämma iår. Jag visste med andra ord inte mer än det jag skrev för en vecka sedan. Så jag mötte upp Babe på stan och magkänslan sa tåg till Helsingborg. Vilket snart bekräftades. Trots tappra försök att kollra bort mig så misslyckades hon.
Väl på plats så träffade vi Sara och Martina(Tina) för att gå hem till deras lägenhet och lasta av våra prylar. Tinas pojkvän Pelle anslötoch vi tog vi oss till Haket och intog en god grekisk meny. Mycket vitlök och trevligt sällskap. Nice evening helt enkelt!

Morgonen efter var det tidig uppgång. Vi vandrade till terminalen och det blev vidare tur till Helsingör. Där hoppade vi på tåget till Köpenhamn och vår slutdestination. Väl framme i stan tog vi oss till vårt hotell. Jörgensens hotell. Låg ett stenkast från Norreport station och 10-15 min från Ströget. Nice läge, sunkigt rum konstaterade vi. Men det funkade helt klart!

Vi strossade runt lite i stan, men det duggregnade och var allmänt rått så efter att vi intagit en "massiv lunch" på BK gick vi hem till hotellet, spelade lite kortspel och värmde oss inför kvällens aktiviteter. Det som stod på schemat var julmarknad på Tivoli och mat på något trevligt ställe. Vi strossade ner och det var allmänt mysigt, men shit vad mye skit de sålde. Inget julgodis och sånt utan krimskrams.

 När vi var färdig strossade gick vi till en indisk restaurang. Mycket god mat. Det blev Nan, Ris, Tandoori Chicken och Chicken Tikka. Dessutom fick vi in två små skålar, en med någon youghurt sås och en med en stark chili sås. Det mest komiska att den såsen smakade precis som Rebeccas(vår indiska kokerska) paprika/chili gryta. När vi var i Indien så var den måltiden standard(vi fick den en gång i veckan) och efter ett tag kunde vi verkligen inte äta den. I slutet åt vi ett par tuggor och sedan slängde vi resten. trots att vi åt bröd(chapati) och drack cola eller vatten till den. Tyvärr. Men denna kvällen blev både jag och Babe mätta och nöjda. Dessutom var det ju kul att väcka ett vilande minne :o) 

Vi strossade runt och kollade efter ett fik, men det slutade med att vi gick hem och la oss istället. En mycket trevlig lördag! Fortsätter med söndagen i ett nytt meddelande(blev lite långt det här)

Peace

Suck, stön och mordbrand!

Hur kan man överhuvudtaget fundera på att bränn in folk i en lägenhet?

Lär mer här

Det finns verkligen idioter därute!

Peace

Strul med bloggen!

Det verkar var något strul med bloggen, den publiserar inte mina inlägg!
Eller så är det min dator.

Har ni sett inlägget från igår? Oförlåten?

Peace

Oförlåten!



Just nu skrivs det arbete och Metallica har vandrat denna väg med mig och jag har precis konstaterat att denna låten är sådär ruskigt bra som vissa låtar bara är.

Peace

Ps. Ska berätta och visa bilder från den hemliga helgen så snart jag får lite tid över Ds.