När ett plus ett blir minus

Sverige är ett konstigt land.

Tesfaldet Tesloy fick sitt utvisningstillstånd 2006. Men är fortfarande kvar i Stockholm då de svenska myndigheterna inte kan utfärda utvsingen p.g.a. oroligheterna i Eritrea...Nu vann han på lotto,
läs mer här!

Yunus Ismael är enligt Migrationsverket inte från Somalia, trots att han har bevis för detta. Istället ska han skickas till antingen Kenya eller Tanzania. Inte ett av länderna utan något av dem. Polien vägrar skicka hem honom då inget av de nämnad länderna vill ha honom. För 2 månader sedan var han fortfarande en lovande fotbollsspelare, nu är han efter en stroke, ett vårdkolli som åker rullstol och pratar genom en talplatta. Ibland går det fort. Hur länge han varit här. Jo längre än 6 år.


Den mänsliga värdigheten är lagd åt sidan i båda fallen och jag kan inte förstå att man på migrationsverket inte ser människorna bakom besluten. Men det kanske skulle bli för tufft.

Min uppmaning är: Har man varit i ett land i över 6 år och myndigheterna inte kan utföra sina uppgifter(i båda fallen utvisning) SKA MAN FÅ UPPEHÅLLSTILLSTÅND! I båda fallen har humaniteten hamnat mellan stolarna och istället har både Yunus och Tesfaldet blivit nummer i ett system. Det är sjuk!
Peace

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback