Betraktelser från sandlådan

Redan i sandlådan...

...tog Maud Olofsson beslutet att hon skulle bli historisk. Redan innan hon kom dit hade barnen röstat för vad som skulle gälla i framtiden. Avskaffandet av grävskopan var ett faktum. Men Maud ville mer. Så hon tog egna beslut och struntade i vad den tidigare majoriteten hade valt.

...satt Maria Wetterstrand och värnade om djuren och ogräset. Undertiden som hon byggde gångar till skalbaggarna och hjälpte dem upp när de hamnat på rygg, tog hon jord från den intilliggande trädgården och maskrosorna spreds med vinden och sakta förändrades sandlådans struktur från sand till åker.

...hade Göran Hägglund ideologin klar. En pojke är en pojke och en ficka en flicka. Pojke möter flicka och det blir ljuv musik. Pojke möter pojke och det blir problem. Flicka möter flicka och det blir problem. I Görans sandlåda hade alla barn en mamma och en pappa.

...var Rikard Falkvinge noga med att allt skulle vara allas. Fick någon en spade eller en hink så tillhörde den alla. Samtidigt var det viktigt att allas egna integritet skyddades och trots att de fula gubbarna tog bilder på barnen i var detta inga problem för Rikard som välvilligt poserade framför kameran.

...delade Mona Sahlin med sig av hink och spade. Om alla arbetade tillsammans skulle de kunna bygga ett sandslott som ingen någonsin hade skådat. Om alla fick vara med skulle arbetet gå bra och de som inte fick vara med och leka skulle iallafall få del av sanden på olika sätt.

...lärde sig Jimmie Åkesson att invandrarbarn var farliga och elaka. De förstörde hans skapelser, kastade sand och bråkade. För att hålla borta bråkstakarna och de som var annorlunda började han därför bygga murar kring sin sandlåda för att hålla alla de ovälkomna utanför. Ju högre murar desto bättre. 

...lyckades Fredrik Reinfeldt byta sin sand i hinken mot större sandhögar och utveckla sin del av sandlådan till en sandslott. Trots att de andra barnen inte fick någon eller ytterst lite sand kvar tyckte han att hans stora och vackra sandslott gynnade alla barn i sandlådan.

...funderade Lars Ohly om hur han skulle dela upp området för att det skulle bli så rättvist som möjligt. Med spaden ritade han rutnät efter rutnät och om någon råkat få mera sand än den andra så såg han till att kompensera detta så alla skulle få lika mycket.

...blev Jan Björklund bekymrad över att vissa människor inte visade sina ansikten eller inte kunde tala vältalig och grammatiskt korrekt svenska. Hur skulle han kunna bygga sandslott med människor han inte förstod eller kunde se i ögonen?

...fick Gudrun Schyman en idé. Om samhället var lika för både mammor och pappor skulle allt bli bra. Om alla hade det lika bra och kunde bränna pengar på bål så skulle människor verkligen förstå vilka skillnader som fanns. I Gudruns sandlåda fanns inga pojkar och flickor.




Peace

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback