Macht Urlaub - del 1

Match Urlaub - eller "att göra semester" är ett uttryck som jag lärde mig under årets semesterresa i nordtyskland.

Förra helgen kom jag och Babe nämligen hem från en 6 da gars biltur i Nordtyskland. Skodan skötte sig väl och jag är nöjd!



Eftersom bloggen bara bli uppdaterad ibland, måste väl inlägg bli lite längre. Eller ska jag kanske gå in och publicera ett inlägg om dagen i en vecka. Nä då kommer jag säkert glömma det... så här kommer vår Tysklandsresa!


Dag 1 - Den 28/6 - Måndag
Vi startade vår resa tidigt på morgonen för att ta oss ner mot Skåneland och Trelleborg. Väl där letade vi på vår färja som skulle ta oss söderut. Bort från Sverige och för mig till exotika och strukturerade Tyskland. En ny plats på jorden...främmande från allt jag upplevt innan....eller vänta nu. Är inte tyskar lite som oss, fast bara lite mer öppna. jo, just det...



Jaja, 4 timmars båtresa senare skulle vi iallafall vara på plats. Klartecken från vakten och vi rullade upp bilen på färjan och resan startade. Gick upp på soldäck, där sommaren värmande strålar berättade för oss att högtrycket över nordeuropa precis hade tagit kraft(det som slog rekord igår). Värmen och den annalkande semestern gjorde oss redan gott, både till kropp och själ.

Färjan gungande på över det lugna havet... 4 timmar är inte så långt, men eftersom vi hade glömt allt av förströelse i bilen eller hemma segade sig timmarna fram. Nästan framme var hysterin stor på Soldäck. Rügens kritstensklipper syntes vid horisonten. Attans tänkte Linus, kameran ligger i bilen. Bilen står på bildäck och det är låst. Jaja...dessa klipporna får förevigas direkt på plats istället. Och jag kan lova er att det har de gjort.


Färjan la till i Sassnitz och bilen tog oss bort från Insel(Ön) Rügen(förövrigt Tysklands största ö) till Stralsund och fastlandet. Vi checkade in på hotellet och gav oss ut på stan. Mat stod högst på prioriteringslistan. Den intogs på en restaurang med denna vackra kyrkan som bakgrund.




Förövrigt var Stralsund fullt med gamla vackra byggnader och efter att vi fyllt på med energi blev det en längre promenad genom staden.




Men man påmindes också om att detta för inte alltför länge sedan varit en stad i forna Östtyskland. Renoveringsarbeten fortgick och här och var blandades renoverade hus med rena vrak. På andra ställen tycktes det även skymta en och annan kuliss.




Efter vår lilla stadsvandring var den första dagen var till ända och vi la oss nöjda och glada i sängen för att fånga nästa dags solsken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback