Bara smolk...

Igår slog bägaren över, en del rann ut och kvar blev bara smolk.

Även om inget var speciellt oväntat känns det surt att Sverige framöver kommer ha 8 partier i riksdagen och att kalla Sverige där mycket ska få mer får fortsätta att regera...

Peace

Kommentarer
Postat av: E

Så surt. Hur kan folk enbart se till sin egen plånbok? Jag kan i alla fall inte hitta någon annan anledning till att man rösta på Alliansen. Man får väl vänja sig vid att klyftorna kommer öka i 4år till. Frågan är bara vad som händer nu med alla förhandlingar för att göra SD maktlösa.

2010-09-22 @ 16:20:49
Postat av: Slusk

Frågan är om SD verkligen kommer att stängas ute helt.



Tänk på att SD vill ha strängare straff. Något som M inte är direkt främmande för. Eller att de vill göra det bättre för de äldre. M har ju lovat lägre skatt för pensionärer. Det finns ju faktiskt underlag för kohandel med SD där.



Nä. Själv har jag börjat engagera mig politiskt nu för att jag inte alls gillar att människor mer och mer ses som siffror i en budget snarare än som individer.



Förresten Linus. Ett alldeles för sent grattis till förlovningen.



Fridens liljor.

2010-09-26 @ 08:41:05
Postat av: Eva

Tycker det är trist att alla verkar tänka att bara för att man röstar höger bryr man sig inte ett skit om de som är sjuka, svaga och oförmögna att jobba. Det här är ett stort system som på sikt kommer gagna Sverige OCH de utan arbete. Självklart kommer fall fortfarande att behandlas individuellt, och man måste se att i långa loppet kommer det här hjälpa människor att faktiskt komma ut i ett fungerande arbetsliv. Har svårt att förstå att ett land ska drivas runt på att folk ska gå på bidrag (sen finns det vissa som verkligen behöver det, och det är helt rätt). Det jag ännu mer inte förstår är att man frivilligt vill ge bort sin bestämmanderätt över den egna familjen, sina egna barn och barnuppfostran till staten. Varför är inte föräldrar själva förmögna att bestämma vad som är bäst för deras barn och vem som är bäst lämpad att vara hemma? Varför ska inte friskolor få finnas kvar och ge mångfald åt landet etc etc? Ett samhälle där staten har foten i mitt vardagsrum - nej tack. Tror det är farligt att stirra sig blind på de eventuella klyftorna och glömma de övriga frågorna som kommer bidra till kyla i det här landet om en vänsterregering skulle få makten. Sen ser jag inget fult i att det ska löna sig att vara duktig i skolan och skaffa sig en utbildning (och det kommer nu från en som inte tillhör höginkomsttagarna!). Bara för att man tycker det är okej att människor tjänar olika betyder det inte att man skiter i alla som har det dåligt ställt, eller för den delen gillar alla som sitter på stora pengahögar hemma. Det är faktiskt inte helt svart och vitt detta med politik.

2010-09-27 @ 12:18:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback